27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMorega pregăteşte excluderi

Morega pregăteşte excluderi

Şedinţa Biroului Politic al PNL Gorj s-a lăsat luni cu scântei şi discuţii aprinse între participanţi, cel mai vehement critic al liderului liberal Dan Ilie Morega fiind Mircea Hotoboc, secretarul coordonator al organizaţiei judeţene.

GORJ. Şedinţă de Birou Politic cu multe scântei la PNL Gorj. Ceea ce ar fi trebuit să fie doar discuţii pe tema schimbărilor din administraţie s-a transformat într-o ceartă între liderul liberal Dan Ilie Morega şi secretarul coordonator al filialei judeţene, avocatul Mircea Hotoboc. Foarte supărat pe preşedintele PNL Gorj, abia revenit în fruntea partidului, după suspendarea de o lună, secretarul coordonator Hotoboc a lansat un şir de acuzaţii la adresa şefului său pe linie politică, spre surprinderea celor care au participat la şedinţă. Cu toate că tirul întrebărilor şi criticilor era destul de vehement, doar câteva voci au încercat să dreagă busuiocul în favoarea celui care se afla în capul mesei. Dan Ilie Morega a rămas şi el uluit de îndrăzneala avocatului Hotoboc şi a încercat să dea replica din când în când.

Nu există cadre

Hotoboc a acuzat modul dur în care Morega a înţeles să conducă filiala, limitând posibilităţile celorlalţi de a-şi exprima punctele de vedere: „De când aţi venit preşedinte, aţi monopolizat filiala“, a afirmat Mircea Hotoboc, iar Dan Ilie Morega a răspuns imediat: „Păi de aia sunt preşedinte ca să monopolizez şedinţa… să o conduc…“.
Altă acuzaţie i-a vizat pe directorii Gheorghe Cocină de la CAS şi Aristică Moroşanu de la ASP, care au cochetat cu PSD, după care au fost aduşi la PNL de preşedintele Morega. Prezent la şedinţă, Dorin Vârjan a intervenit şi i-a liniştit pe participanţi informându-i că PNL are în prezent cei mai mulţi directori dintre toate guvernările care au fost.
Preşedintele filialei judeţene a admis că în Gorj nu există suficienţi specialişti pentru a ocupa toate posturile de conducere: „De unde să-i iau dacă nu am specialişti în judeţ?“.

Două nominalizări pentru secretari de stat

Un punct sensibil al discuţiilor a fost legat de nominalizările PNL pentru funcţiile de secretari de stat care au fost părăsite de democraţi. Până în prezent, lista cuprinde doar două nume, Victor Banţa, pentru telecomunicaţii, şi Ovidiu Păsărin, pentru ministerul economiei şi finanţelor – domeniul minerit, în locul lui Cosmin Popescu, sau pentru un post de secretar de stat la dezvoltare regională.
În ceea ce priveşte schimbările din instituţiile descentralizate, Dan Ilie Morega le-a transmis subalternilor săi că trebuie înlocuiţi directorii de la Direcţia Agricolă şi pentru Dezvoltare Rurală, în frunte cu directorul general Petre Tomoiu. Acesta din urmă a fost singurul care a dat declaraţii împotriva lui Morega în dosarul „Bani pentru partid“. Alte schimbări pe care şeful liberal le-a anunţat în şedinţa de Birou Politic s-ar putea produce şi la Direcţia Silvică, unde liberalii au constatat „activitate slabă“, la Inspectoratul Şcolar Judeţean, unde a fost găsit deja un înlocuitor pentru actualul inspector general Liviu Andrei, care este şi prim-vicepreşedintele PD Gorj. Preşedintele PNL Gorj le-a mai spus membrilor Biroului Politic că nu îl interesează nici o funcţie în administraţie, cu toate că ar fi primit întrebări pe această temă din partea liderilor Organizaţiei Centrale.

Comisie de anchetă

Dacă pe secretarul coordonator l-a iertat pentru criticile pe care i le-a adus, Dan Ilie Morega încă nu s-a împăcat cu gândul că a devenit subiectul unui scandal politic de proporţii naţionale. Şeful PNL a dispus în acest sens, în şedinţa de luni, înfiinţarea unei comisii de anchetă care să stabilească exact cine a efectuat înregistrarea audio, fiind bănuiţi doi membri ai Biroului Politic,  Eduard Lădaru, preşedintele Organizaţiei de Studenţi, şi Horaţiu Gorun, preşedintele TNL.
Morega este convins că aceştia sunt cei care l-au înregistrat şi a propus ca, în baza a ceea ce va stabili comisia de anchetă, Lădaru şi Gorun să fie excluşi din partid.
Liderul studenţilor liberali gorjenii s-a delimitat de acuzaţiile aduse de Morega, negând că ar fi autorul înregistrării: „Am participat şi eu la ultima şedinţă de Birou Politic, ce-i drept, cu întârziere de o oră pentru că am avut un examen, dar nu am auzit să se discute acest subiect.

Dacă informaţia este corectă înseamnă că s-a discutat înainte de a ajunge eu. Am înţeles că s-a ridicat şi această problemă, dar tot ce pot să spun e doar că nici eu şi nici Horaţiu Gorun nu am făcut înregistrarea şi nu avem legătură cu acest subiect, iar dacă domnul Morega continuă să susţină acest lucru, cu siguranţă îl vom acţiona în instanţă“.

Comisia are patru membri

Comisia care va stabili ce liberal a înregistrat şedinţa de Birou Politic şi a făcut-o publică are în componenţă patru persoane. Acestea sunt: Victor Banţa, Valerică Barbulea, Ovidiu Păsărin şi Daniela Dulamă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS